Supermoto
Calendar     Contact  

https://www.blackhillsbadlands.com/supermoto.jpgSturgis Supermoto


The 6th Annual Sturgis Supermoto is set for September 7th & 8th, 2018!

 

This is an AMA-sanctioned event, and will take place downtown on the famous Sturgis Main Street, September 7th & 8th, 2018. This race combines flat-out street racing right on Main Street as well as portions of dirt. The course is designed to showcase the amazing versatility possessed by top Supermoto racers. This a free event for spectators.

We invite everyone to bring their families to Sturgis and cheer on their favorite racers! 

 

AMA Supermoto National Championship Series

Street of Sturgis

Friday, September 7, 2018

2:00 p.m. – 4:00 p.m. Rider Registration (Main Street/Loud American)

2:00 p.m. – 4:00 p.m. Tech Inspection

4:00 p.m. MANDATORY RIDERS MEETING

4:40 p.m. National Anthem

5:00 p.m. Timed Practice for Dash for Cash

Group 1 – ADVmoto Kids (15 minutes)

Group 2 – Pro Open / Pro Lites (20 Minutes)

Group 3 – Amateur / Sportsman / Vet (20 Minutes)

 

6:00 p.m. Team Race (20 minutes)

6:15 p.m. ADVmoto Kids Race 50, 65, 85cc (15 minutes)

6:45 p.m. Dash for Cash (10 minutes)

7:00 p.m. Run What You Brung (15 minutes)

7:30 p.m. Streets of Sturgis Parade (30 minutes)

 

8:00 p.m. Fundraiser

 

AMA Supermoto National Championship Series

Street of Sturgis

Saturday, September 8, 2018

 

8:00 a.m. – 9:00 a.m. Late Rider Registration

8:30 a.m. – 9:00 a.m. Late Tech inspection

9:00 a.m. MANDATORY RIDERS MEETING

9:20 a.m. National Anthem

9:30 a.m. Practice

Group 1 – Kids (15 minutes)

Group 2 – Pro Open / Pro Lites (30 minutes)

Group 3 – Amateur / Sportsman / Vet (30 minutes)

11:00 a.m. Qualifying

Group 1 – Pro Lites (10 minutes)

Group 2 – ADVmoto (10 minutes)

Group 3 – Amateur (10 minutes)

Group 4 – Sportsman / Vet (10 minutes)

Group 5 – Pro Open (10 minutes)

 

12:00 p.m. - Lunch (30 minutes)

 

Main Event 1

 

12:30 p.m. Pro Lites Main #1 (15 minutes)

12:45 p.m. ADVmoto Kids Main #1 50, 65, & 85cc (10 minutes)

1:05 p.m. Amateur national Main #1 (15 minutes)

1:25 p.m. Sportsman / Vet Main #1 (15 minutes)

1:45 p.m. Pro Open Main #2 (15 minutes)

 

2:05 p.m. Intermission (20 minutes)

 

Main Event 2

 

2:30 p.m. Pro Lites Main #2 (15 minutes)

2:45 p.m. ADVmoto Kids Main #2 50, 65, & 85cc

3:05 p.m. Amateur national Main #2 (15 minutes)

3:25 p.m. Sportsman / Vet Main #2 (15 minutes)

3:45 p.m. Pro Open Main #2 (15 minutes)

4:30 p.m. Racing Ends

 

7:00 p.m. Awards and Post Race Party @ The Loud American

 

Funding is provided in part by Black Hills & Badlands Tourism Assoc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

homeslicegroup.png